Facebook Pixel & Conversion API koppelen

Hieronder zal worden uitgelegd hoe je de Facebook Pixel en Conversion API kunt koppelen aan jouw MemBirds website, waarmee je aankopen die op je MemBirds betaalpagina's plaatsvinden kunt doorgeven aan Facebook. Op deze manier kun je meten welke van je campagnes het meest effectief zijn.

Stap 1: Domeinnaam toevoegen

1: Ga binnen de Facebook Business Manager naar de domeinbeheer pagina en klik op de button Toevoegen.

2: Voer je domeinnaam in en klik op Toevoegen.
Wanneer je een eigen domein gebruikt, kun je alleen het hoofddomein verifiëren (jouwbedrijf.nl) en geen subdomein (leden.jouwbedrijf.nl).
Wanneer je een .membirds.com domein gebruikt, kun je deze hier invoeren, bijv: jouwnaam.membirds.com. Op welk domein je MemBirds omgeving actief is kun je vinden onder Instellingen > Domeinnamen
Voeg in beide gevallen ook geen voorvoegsels (http:// or https://) toe.

3: Hierna zul je het domein moeten verifiëren. Kies bij Selecteer één optie voor Voeg een meta-tag toe aan je HTML-broncode.

Kopieer en plak het laatste gedeelte van de code binnen MemBirds op de pagina Instellingen > Koppelingen > Facebook bij het veld "Meta domein verificatie code".

4: Als je dit hebt gedaan klik je op Domein verifiëren.

Stap 2: Facebook Pixel koppelen

1: Nadat je het domeinnaam hebt toegevoegd en geverifieerd ga je in Facebook naar de pagina Gegevensbronnen. We gaan nu een nieuwe Pixel aanmaken.

2: Klik in het linker menu op het groene plusje Gegevensbronnen koppelen.

3: In het nieuwe venster selecteer je de optie “Web” en klikt op de button “Koppelen”.

4: Geef de Gegevensset nu een naam, bijvoorbeeld "Gegevensset van [Jouw bedrijfsnaam]" en klik op Maken.

5: In het volgende scherm krijg je wat informatie te zien over de zojuist aangemaakte Gegevensset. Ga naar de tab Instellingen van de nieuw aangemaakte Gegevensset om daar de Gegevensset-ID te kopiëren.

6: Ga daarna binnen MemBirds naar de pagina Instellingen > Koppelingen > Facebook, plak de ID in het veld "Pixel-ID" en klik op Opslaan.

7: Nadat je de Pixel-ID binnen MemBirds hebt opgeslagen opent een scherm met de mededeling dat je de Facebook Pixel moet testen. Klik op Ga naar Facebook om de Pixel-ID te testen en ga in Facebook naar de tab Gebeurtenissen testen.

8: Klik eerst op "Bevestig dat de gebeurtenissen van je website juist zijn ingesteld", voer URL van een van je MemBirds betaalpagina's in en klik op Website openen.

De Pixel zal vanuit MemBirds de volgende events versturen:

• PageView - Zal op elke pagina worden verstuurd
  • InitiateCheckout / Gestart betaalproces - Als de checkout pagina bezocht wordt

Na enkele minuten worden deze gebeurtenissen weergegeven in Facebook onder het tabje "Gebeurtenissen testen". Je kan dit tevens controleren door de Facebook Pixel Helper plugin te downloaden in Google Chrome. Klik nu aan de rechterkant van je scherm op "Activiteit wissen".

Stap 3: Conversion API koppelen

1: Ga binnen Facebook naar de nieuw aangemaakte Gegevensset of reeds bestaande Gegevensset.

2: Ga nu terug naar de pagina Gebeurtenisbeheer naar de tab Instellingen en scroll naar Conversions API. Klik op de link “Toegangstoken genereren”.

3: Kopieer de toegangstoken die verschijnt en ga in MemBirds onder Access Token.

4: Ga nu terug binnen Facebook naar de nieuw aangemaakte gegevensbron en ga terug naar  Gebeurtenissen testen. Vouw nu het veld "Bevestig dat de gebeurtenissen van je server juist zijn ingesteld" en kopieer de test event code door simpelweg op Kopiëren te klikken.

5: Plak deze code in MemBirds, klik op Opslaan en klik vervolgens op "Verstuur test aankoop".

6: Er opent nu een scherm met info over de test aankoop, die er ongeveer uit ziet als op het screenshot hieronder.

7: Bij "Gebeurtenissen testen" in Facebook zal nu een Aankoop worden toegevoegd, die ontvangen is via de Server.

Nadat je deze stappen doorlopen hebt zijn de Facebook Pixel en Conversion API naar behoren geïnstalleerd.

De Conversions API zal vanuit MemBirds de volgende events versturen:

• PageView - Zal op elke pagina worden verstuurd
  • InitiateCheckout / Gestart betaalproces - Als de checkout pagina bezocht wordt
  • Purchase / Aankoop - Als er een checkout aankoop is gedaan
  • Subscribe / Abonneren - Als er een abonnement is aangemaakt
  • RecurringSubscriptionPayment - Als er een terugkerende abonnement is besteld
  • CancelSubscription - Als een abonnement is geannuleerd

Let op: Sinds de iOS14 update kan Facebook niet meer alle data die MemBirds pusht naar behoren ontvangen. Hierdoor kan de data die door Facebook ontvangen wordt afwijken van de daadwerkelijke gegevens. Daarom raden wij aan om ook ten alle tijden met de "Source URL" functie te werken binnen MemBirds. Dit stelt je in staat om de verkopen die plaatsvinden dankzij een bepaalde Facebook advertentie met 100% nauwkeurigheid door te meten. Meer informatie over de Source URL functie lees je hier