Werken met een (gratis) proefperiode bij abonnementen

Wanneer je je product in abonnementsvorm verkoopt is het binnen MemBirds mogelijk om de eerste X-periode een andere betaling in te stellen dan de standaard abonnementsprijs.Voorbeelden van instellingen die je zou kunnen gebruiken zijn: Eerste maand gratis, eerste twee weken voor 5 euro in plaats van 15 euro, eerste jaar €200,- korting, etc.

Om dit te kunnen doen dien je eerst een prijs toe te voegen aan het product. Dit doe je door bij het betreffende product op het tabje "Prijzen" te klikken en vervolgens te kiezen voor "Prijs toevoegen".

Er verschijnt nu rechts in beeld een inschuifmenu. Selecteer bij Type "Abonnement", voer de prijs van je abonnement in en vink "Activeer proefperiode" aan. Vervolgens verschijnen de velden "Prijs", "Termijnen" en "Per". Stel deze nu naar wens in. In onderstaand voorbeeld is gekozen voor de volgende abonnementsvorm: €50,- per maand, maar nu met de eerste 2 maanden voor slechts €1,- per maand.

Tot slot dien je het product toe te voegen aan een betaalpagina. Hoe dat werkt lees je in dit artikel. Een voorbeeld van hoe dit op de betaalpagina zal worden weergegeven vind je in de afbeelding hieronder.