Termijnbetalingen instellen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een product kunt verkopen terwijl je gebruik maakt van termijnbetalingen. Let op: Het ontvangen van (termijn)betalingen is alleen mogelijk op het moment dat je Mollie gekoppeld hebt aan je MemBirds ledensite.

Om termijnbetalingen in te stellen ga je eerst naar het product dat je wil gaan aanbieden en klik je op "Prijzen". Hier heb je nu de mogelijkheid om een nieuwe prijs toe te voegen.

In dit voorbeeld gaan we werken met de volgende fictieve prijzen:
Mogelijkheid om in 1 termijn te betalen: 1x €1500,-
Mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen: 3x €500,-
Mogelijkheid om in 6 termijnen te betalen: 6x €250,-

Om dit te realiseren moeten we dus 3 verschillende prijzen toevoegen. Klik op "Prijs toevoegen", kies bij Type voor "Eenmalig" en vul de prijs voor dit product exclusief BTW in. Indien gewenst is er de mogelijkheid om ook een "oude prijs" toe te voegen, deze wordt dan doorgestreept weergegeven op de betaalpagina.

Ook kun je het BTW tarief wijzigen en voor je eigen administratie een Label en/of SKU toevoegen.

Tot slot kun je ook een aangepaste toegang voor deze prijs instellen of de prijs markeren als "Standaard prijs" voor dit product.

Nadat je het eenmalige tarief hebt toegevoegd, klik je opnieuw op "Prijs toevoegen". Dit keer selecteer je bij Type niet "Eenmalig", maar kies je voor "Termijnen". Er verschijnen nu extra velden waarmee je het aantal termijnen en de frequentie van incasseren (maand of jaar) kunt bepalen.

Nadat je op "Toevoegen" hebt geklikt kun je deze stap ook doorlopen voor de betaling in 6 termijnen. Wanneer je dit gedaan hebt zijn er dus in totaal 3 prijzen toegevoegd bij dit product, zoals ook in het screenshot hieronder wordt weergegeven.

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dit op een betaalpagina wordt weergegeven: