Tijdzone wijzigen

Wanneer je voornamelijk met buitenlandse klanten werkt, kan het wenselijk zijn om de tijdzone van je ledenomgeving te wijzigen. Het wijzigen van de tijdzone heeft invloed op de volgende elementen binnen MemBirds:

• De start- en einddatum van de toegang tot een bepaald product (mits er een einddatum voor de toegang is ingesteld)
  • Het moment waarop de aftellers op een betaalpagina aflopen
  • Het moment waarop een bepaalde kortingscode verloopt (mits er een einddatum is ingesteld)

De tijdzone wijzigen kun je doen door op "Instellingen" te klikken en vervolgens naar beneden te scrollen tot je het veld "Tijdzone" tegenkomt. Hier kun je nu simpelweg de gewenste tijdzone selecteren. Klik tot slot nog even op "Opslaan".

Voorbeeld
Als de tijdzone staat ingesteld op Europe/Amsterdam en je geeft een klant toegang tot een product vanaf 26 november om 12:00, dan zal de toegang in Nederland beginnen op 26 november om 12.00 uur. Bij klanten die in Engeland wonen zal het dan 11:00 uur zijn en in bijvoorbeeld New York 6.00 uur.