Je eigen domeinnaam toevoegen

Standaard is je ledensite voorzien van een MemBirds domein. Bijvoorbeeld: "bedrijfsnaam.membirds.com". Wanneer je liever je eigen domeinnaam gebruikt (bijv. leden.jouwbedrijfsnaam.nl) kun je dit binnen een paar klikken regelen.

Hiervoor klik je vanuit de MemBirds beheeromgeving op "Instellingen" en vervolgens onder het kopje "Geavanceerd" op "Domeinnamen".

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien is het domein dat je gekozen hebt bij het aanmaken van je MemBirds account ingesteld als "standaard".

Wanneer je je eigen domein wil koppelen klik je rechtsboven in beeld op "Domeinnaam toevoegen". Er wordt je nu gevraagd om je domeinnaam in te vullen. Belangrijk: Vul hier direct het gewenste subdomein in (bijv: leden.website.nl) in en niet hoofddomein (bijv: website.nl).

Nadat je je domeinnaam hebt ingevuld krijg je rechts in beeld een melding te zien met onderstaande instructies.

De "Value" dien je toe te voegen als CNAME record aan de DNS voor het gewenste subdomein (bijv: leden.website.nl) bij je domeinhoster (bijv. Hostnet, Strato, TransIP of YourHosting). Indien je hier zelf niet bekend mee bent, raadpleeg de persoon die je website beheert en/of gebouwd heeft.

Hieronder vind je instructies van de 4 grootste hosting partijen over hoe je dit kunt instellen:

Ook bij de meeste (kleinere) hostingpartijen worden deze instructies op de website of in een help-omgeving vermeld. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met de klantenservice van je hoster.

Klik nadat je de DNS-records hebt toegevoegd op "Ik heb de DNS-records toegevoegd, ververs". Tot slot dien je het nieuw toegevoegde domein als "standaard" in te stellen. Dit doe je door simpelweg de optie aan te vinken die rechts in beeld verschijnt en op Opslaan te klikken.

Let op: Nadat je het CNAME Record hebt toegevoegd, kan het afhankelijk van je hoster tot 72 uur duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn en je ledensite bereikbaar is op het nieuwe domein.