Je eerste online programma toevoegen

In dit artikel lees je hoe je je eerste online programma, training of cursus kan publiceren binnen MemBirds.

Om te beginnen ga je vanuit je MemBirds dashboard naar Content > Cursussen > klik rechtsboven Cursus toevoegen. Bepaal nu de naam van je cursus en klik op Toevoegen. Je kunt nu enkele algemene instellingen van de cursus wijzigen, zoals de zichtbaarheid, omschrijving en status. Ook kun je hier aangeven of je cursus enkel uit losse lessen bestaat of is opgebouwd is uit modules die elk uit 1 of meerdere lessen bestaan.

Nu is het tijd om de cursus te gaan vullen met modules en lessen. Klik hiervoor aan de linkerkant op Modules (of op Lessen als je cursus enkel uit losse lessen bestaat) en maak een nieuwe module aan. Nadat je de module hebt aangemaakt krijg je de mogelijkheid om lessen toe te voegen aan de zojuist aangemaakte module

Daarna kun je je lessen gaan vullen met content. Wanneer je op "Les toevoegen" klikt kom je direct in de editor terecht. Hier kun je video's, audio, teksten, etc. toevoegen aan je lessen.

Nadat je je cursus gevuld hebt met modules en lessen zet je de cursus op "Gepubliceerd" en is het tijd om de cursus te gaan koppelen aan een Product. Hiervoor ga je in de zwarte balk aan de linkerkant naar Producten > Product toevoegen > Geef het product naam. Dit kan dezelfde naam zijn als de naam van de cursus die je zojuist hebt aangemaakt.

Ga nu aan de linkerzijde naar Content > Cursussen en koppel de cursus die je zojuist hebt aangemaakt aan dit product.

Zoals je ziet kun je aan een product 1 of meerdere cursussen toevoegen. Bestaat je product maar uit 1 cursus? Dan wil ik je aanraden om onder Layout de "Product startpagina" te wijzigen naar "Direct doorsturen naar de (eerste) cursus".

Tot slot is het tijd om een prijs toe te voegen aan je product. Ook dit kun je weer instellen via het menu aan de linkerkant, bij Prijzen. Wanneer je klikt op Prijs toevoegen kun je bepalen of je je product wil verkopen door middel van een eenmalige betaling, termijnbetaling (of allebei) of een abonnement.

Wanneer je dit gedaan hebt kun je je product toevoegen op een betaalpagina en starten met verkopen.
In dit artikel vind je meer info over hoe je een betaalpagina kunt aanmaken binnen MemBirds.