Klanten automatisch toevoegen aan ActiveCampaign / MailBlue

Dankzij onze directe koppeling met ActiveCampaign / MailBlue is het mogelijk om geautomatiseerd leden aan automations of lijsten binnen je e-mailsoftware toe te voegen.

Voordat je dit kunt doen, doen je allereerst je ActiveCampaign / MailBlue account te koppelen aan MemBirds. Dit is binnen enkele ogenblikken gebeurd en hoe je dit precies kunt doen lees je hier.

Nadat je de koppeling gemaakt hebt, ga je naar het product van waaruit de actie mag plaatsvinden.

Bij het product klik je op "Hooks" en kies je voor "Hook toevoegen".

Er verschijnt nu rechts in beeld een menu. Selecteer als eerste de Gebeurtenis. Wanneer mag deze hook getriggerd worden?

Bij Actie kies je vervolgens voor "Toevoegen aan automation in ActiveCampaign", "Toevoegen aan lijst in ActiveCampaign" of "Voeg tags toe aan een contact in ActiveCampaign". Ook kun je de Status van deze hook instellen op Actief of Inactief.

Tot slot kies je de lijst, automation of tags waaraan leden mogen worden toegevoegd. In onderstaand voorbeeld worden leden die toegang krijgen tot dit product automatisch toegevoegd aan de lijst "MemBirds nieuwsbrief (incl. klanten)" in ActiveCampaign.

Nadat je nog even op "Toevoegen" hebt geklikt zal de Hook actief zijn en worden toegepast op alle ingestelde gebeurtenissen die vanaf dat moment plaatsvinden.

De gebeurtenis triggers uitgelegd:

• Gebruikerstoegang tot product is aangemaakt - Trigger wanneer een klant (handmatig of via een betaalpagina) toegang tot het product krijgt.
  • Gebruikerstoegang tot product is geactiveerd - Trigger wanneer de toeganggstatus tot een product handmatig wordt aangepast naar "geactiveerd".
  • Gebruikerstoegang tot product is gedeactiveerd - Trigger wanneer de toeganggstatus tot een product handmatig wordt aangepast naar "gedeactiveerd".
  • Gebruikerstoegang tot product is verlopen - Trigger wanneer de toegang tot een product verloopt.
  • Gebruikerstoegang tot product is gestart - Trigger wanneer de toegang tot een product begint (bijv. wanneer je werkt met een uitgestelde startdatum).
  • Abonnement op product is opgezegd - Trigger zodra een klant zijn/haar abonnement op het product opzegt.
  • Abonnement op product is geannuleerd - Trigger zodra het abonnement daadwerkelijk is afgelopen.